Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton odmítl číslo 1

Hamilton odmítl číslo 1

Prý je už jistým způsobem obnošené

Letos v F1 nezávodí vůz s číslem 1 ze zcela přirozených příčin. Úřadujícím šampionem je Nico Rosberg, a ten se závoděním skončil hned po zisku mistrovského titulu. Startovní číslo 1 ale neuvidíme ani příští rok, protože Lewis Hamilton číslo vyhrazené pro úřadujícího šampiona nechce. Raději si ponechá svou čtyřiačtyřicítku, kterou používá od roku 2014, kdy si jezdci vybrali osobní startovní čísla. Totéž udělal po prvních dvou titulech získaných s Mercedesem.

"Nechci ho měnit, číslo 44 je rodina," řekl britský jezdec. "Je to opravdu divné a asi každý jednou najde své šťastné číslo, ale my jsme si ho vybrali. Můj otec mi ho vybral, když jsem byl ještě malý kluk. Možná jste viděli fotografii, kde mám na motokáře číslo 43, ale to bylo proto, že jiné dítě mi ukradlo moje číslo a já jsem musel mít 43. Ale to nebylo moje číslo, na té fotce. Myslím, že ta je z víkendu, když nám ceny předával Mark Blundell. Tehdy jsem poprvé potkal jezdce F1.

Myslím, že už navždy budu používat číslo 44. Jistě, dá se to udělat tak, aby jednička byla uvnitř čísla 44, ale já jedničku celkově nemám rád. Už ji mělo moc lidí, i Michael (Schumacher) ji měl, ale nikdo jiný nepoužíval číslo 44. Od mých začátků se už dobře osvědčilo, znají ho moji fanoušci a dokáží mě podle něj identifikovat. Číslo 1 je dobré na chvíli, ale nemůžete ho mít navždy. Čtyřiačtyřicítka bude navždy mým číslem."