Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren oficiálně oznámil loučení s Buttonem

McLaren oficiálně oznámil loučení s Buttonem

Dveře má vždy otevřené, ale do vozu se už neposadí

Po oznámení, že třetím jezdcem McLarenu se stává 18letý Brit Lando Norris, bylo víceméně jasné, že jeho 37letý krajan se s týmem rozloučí. Před poslední velkou cenou sezony to za McLaren potvrdil jeho závodní ředitel.

"Jenson byl brilantním jezdcem i ambasadorem McLarenu, F1 a také Anglie," řekl Éric Boullier. "Jeho kontrakt skončí na konci tohoto roku, ale navždy zůstane členem rodiny McLaren a my budeme navždy s ním. Takový je život a my uděláme další krok, začneme psát novou kapitolu, když Lando začne plnit povinnosti třetího jezdce."

Button začínal v F1 jako mladík a po první velké ceně si 17 let neudělal žádné delší volno. Rok co rok byl na startu každého závodu F1, takže letos si dopřál pořádný odpočinek a povinnosti testovacího jezdce prakticky vůbec neplnil. Zato se ale posledním závodem v Monaku definitivně rozloučil se závoděním v nejprestižnější sérii motorsportu. Spekuluje se, že příští rok by mohl závodit v japonské sérii Super GT. V Japonsku je populární kvůli dvěma svým periodám s Hondou, v týmu BAR a v McLarenu, i díky bývalé přítelkyni Jessice Michibatové.