Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Foyt vsadí na brazilské duo Kanaan a Leist

Foyt vsadí na brazilské duo Kanaan a Leist

Brazilský nováček doplní zkušeného veterána

Tým A.J. Foyta bude mít v příští sezoně brazilskou sestavu. Do týmu přestoupil zkušený veterán Tony Kanaan, který v předchozích sezonách závodil za tým Chipa Ganassiho. Teď stáj rozhodla, že jej doplní devatenáctiletý brazilský talent Matheus Leist, který v letošní sezoně startoval v Indy Lights.

Tam si Leist připsal tři vítězství: v závodě Freedom 100 v Indianapolisu, na Road Americe a v Iowě. V šampionátu skončil čtvrtý. Vloni získal titul v mistrovství britské formule F3.

Foyt tak podruhé po sezoně kompletně protáčí jezdeckou sestavu. Loňskou odjeli Takuma Sató a Jack Hawksworth, letos Foyt vsadil na Carlose Muňoze a Conora Dalyho.

„Je to pro mojí kariéru speciální chvíle, jsem vděčný za to, že se to stalo. Někdy je ještě pro mě těžké uvěřit, že budu závodit za legendu, jakou je A.J. Foyt. A že bude Tony Kanaan mým stájovým kolegou, je neuvěřitelné, protože on byl mým vzorem od dětství. Tony a já jsme různé generace, ale těším se, až spolu budeme na trati a budu se od něj moci učit. Bude to potěšení,“ uvedl Leist.

„Jsem rád, že mohu přivítat Matheuse coby svého stájového kolegu. Matheus je extrémně talentovaný pilot se zářnou budoucností. Těším se, že spolu budeme pracovat a pomůžeme posunout tým A. J. Foyta na vyšší úroveň,“ dodal Kanaan.