Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nejezdí lépe, tvrdí Rosberg

Hamilton nejezdí lépe, tvrdí Rosberg

Má pouze slabšího týmového kolegu?

Lewis Hamilton rád říká, že se po Rosbergově odchodu jezdecky dostal na novou úroveň. Proto bravurně zvládl boj proti nejsilnějšímu týmu Ferrari za poslední roky a jeho jezdci Sebastianu Vettelovi. Když se na to RTL zeptala Nika Rosberga, který je v Abú Zabí, aby se tam rozloučil s rolí úřadujícího mistra světa, ten mluvil o jiném důvodu. Sice nepřímo, ale přece poukázal na to, že Valtteri Bottas letos nebyl Hamiltonovi vyrovnaným soupeřem, což britskému jezdci umožnilo vyhrát každý závod, ve kterém byl Mercedes lepší než Ferrari. Výjimkou byly pouze dvě velké ceny, v nichž měl Hamilton různé problémy a vůbec se nedostal na stupně vítězů.

"Vím, na jaké úrovni jezdil loni. Asi nikdo to nemůže vědět lépe než já a já si myslím, že to není pravda. Nemyslím si, že se mohl ještě více zlepšit," řekl Rosberg. "Během letošní sezony měl silné i slabší chvíle a Sebastian se pokusil využít ty slabší, stejně jako já loni.

Rozdíl je v tom, že tento rok, na rozdíl od 2016, Lewis bral prakticky všechna vítězství Mercedesu. Minulý rok jsme byli na mimořádně vysoké úrovni a Valtteri dostal velmi náročný úkol pokračovat v tom."

Rosberg více vyzdvihl práci svého bývalého týmu, který zůstal nejlepším, ačkoli ho změna pravidel vyžádaná soupeři donutila navrhnout zcela nový vůz.

"Zůstat v tak dominantním postavení i po změně pravidel, to se v F1 jen tak nevidí. Další krok Mercedesu na cestě za statusem legendy."

Zároveň ale pochválil i Ferrari, že se rychlostně hodně zlepšilo a technické poruchy prý přirozeně pramení z toho, že muselo při vývoji riskovat.