Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Péreze zruinoval Hülkenberg

Péreze zruinoval Hülkenberg

Sedmé místo zůstalo nesplněným cílem

Force India znovu spolkla malou, ale hořkou pilulku. Dostala sice obě auta do Q3, ale tam je opět porazil Nico Hülkenberg. Podle Sergia Péreze se ovšem Němec nezachoval příliš rytířsky.

Jsem sice s výsledkem srozuměn, ale předpokládal jsem, že skončím sedmý,“ zalitoval Mexičan. „V Q1 nám stačilo jedno dobré kolo, ale v Q2 to bylo o hodně komplikovanější. Nico zcela zničil můj warm-up. Úplně mě to zaskočilo, naštěstí jsem se dostal dál. V Q3 se mně první pokus moc nepovedl, reparát byl o něco lepší. Zítra nás čeká zajímavý závod, protože střed pole je dost vyrovnaný. Budu se snažit předjet Hülkenberga hned po startu, protože jinak je to tady strašně obtížné.

Na sedmou pozici pomýšlel i Esteban Ocon: „Myslím, že to bylo reálné. Čekal jsem, že se umístím výš. Na dráze ale panoval silný provoz a kvůli němu jsem z vozu nedostal maximum. Byla to náročná kvalifikace, protože se měnila teplota trati a bylo těžké správně využít pneumatiky. Jak jsem už uvedl, rychlostně jsem na tom nebyl úplně dobře, ale zítra to bude, doufám, mnohem lepší. Klíčový význam bude mít start.