Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo porazil Verstappena a jedno ferrari

Ricciardo porazil Verstappena a jedno ferrari

Nizozemec zabloudil při nastavování vozu

Ani jednomu z jezdců Red Bullu dnes nefungovalo nastavení vozu tak, jak by si přál, ale jeden z nich si s tím v poslední chvíli dokázal poradit. Daniel Ricciardo si včas uvědomil, že pneumatiky se na chladnoucím asfaltu okruhu Yas Marina zahřívají jinak, než tým předpokládal. Díky tomu porazil nejen týmového kolegu, ale i Kimiho Räikkönena z Ferrari a zítra bude mít rezervované místo v druhé startovní řadě.

"Jsem velmi spokojený s koncem této kvalifikace. Jsem rád, že jsem se dostal před jeden z vozů Ferrari a do druhé řady. Doufali jsme, že se dokážu dostat blízko k Ferrari, ale během kvalifikace to vypadalo, že na nás budou příliš rychlí. Během prvního pokusu v Q3 jsme byli pomalí, ale věděl jsem, že vůz má na víc, jen je to z něj třeba dostat," řekl australský jezdec.

"Lépe jsme porozuměli teplotám pneumatik a pak jsem zajel mnohem rychlejší kolo. Letošek pro mě nebyl rokem perfektních kvalifikací, proto je příjemné zakončit ho jednou dobrou. Zatím máme solidní víkend. Sice nemáme stejnou rychlost jako první tři, ale věřím, že máme šanci na stupně vítězů. Nemyslím, že nás čeká čistý start. Bude to poslední závod sezony a každý ho bude chtít vyhrát, takže se dá očekávat akce a já chci být její součástí."


Max Verstappen si s vozem a pneumatikami nedokázal poradit a zbylo pro něj šesté místo, tedy pozice posledního z jezdců tří špičkových týmů.

"Pro mě to nebyla dobrá kvalifikace. Celý víkend se nám nedařilo najít správné nastavení a kvalifikace nebyla výjimkou. Něco jsme změnili, ale efekt nebyl takový, jaký jsem si přál. Když se to stane v kvalifikaci, už není čas vyzkoušet něco dalšího," vysvětlil Nizozemec. "Jak jsem řekl včera, nedaří se mi najít vhodnou úroveň přilnavosti. Kvůli tomu s vozem neustále bojuji a těžko se mi řídí. Zítra budou během závodu podmínky podobné dnešním, takže předpokládám, že to bude těžký závod. Ale počkáme a uvidíme, co bude v našich silách."