Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lowe: Massa zajel dokonalé kolo

Lowe: Massa zajel dokonalé kolo

Stroll předložil katalog stížností

Trochu to zaniklo, ale jeden velký jezdec dnes absolvoval svoji poslední kvalifikaci ve F1. Felipe Massa se rozloučil skutečně důstojným způsobem. Auto, jež neoplývalo konkurenceschopností, dostal do finálové fáze.

Byl to od něj skvělý výkon,“ pochvaloval si technický ředitel Paddy Lowe. „Způsob, jakým se dokázal v Q2 prosadit, byl fantastický. Musíte vzít v úvahu, že se neustále měnily povětrnostní podmínky a bylo skoro nemožné optimálně využít pneumatiky ve všech třech částech kvalifikace. Zajet dokonalé kolo bylo proto téměř nemyslitelné, ale Felipe to zvládl. Průjezd závěrečnou zatáčkou byl čítankový.

Massa sám byl stručný: „Jsem šťastný. Cílem bylo dostat se do Q3 a to se mně povedlo. Z vozu jsem vyždímal všechno a mohl jsem z něj vystoupit s hlavou hrdě vztyčenou. Teď s nadějí vzhlížím k zítřejšímu dni. Každý bod bude dobrý!

To Lance Stroll se svému učiteli ani nepřiblížil. Z Q3 postoupil s odřenýma ušima a pak už nestíhal. Výčet příčin nezdaru byl v jeho podání hodně dlouhý: „Vůbec jsem se nedostal do rytmu. Nebyl jsem spokojený s vyvážením auta, skoro se nedalo řídit. Sám jsem udělal řadu menších chyb. Také jsme nebyli schopni pořádně zahřát pneumatiky. Při mém druhém pokusu mně navíc zbrzdil silný provoz, takže jsem ve třetím sektoru byl pomalejší, než jsem očekával. Není to ale konec světa a zítra to může být jiné.“