Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari nepřestává věřit

Ferrari nepřestává věřit

Opět musí spoléhat na start a dobré závodní tempo

Sebastian Vettel dnes může být víceméně spokojený, zaujal nejlepší místo za dvojicí Mercedesu. Stříbrné šípy opět předvedly svou rychlost, ale německý závodník bude v nejlepší pozici dostat se vpřed hned po zhasnutí červených světel. Pak by to už mohl být problém, jelikož v Abú Zabí se těžko předjíždí jinde než ve druhém sektoru, a právě tomu dominují vůz a motor Mercedesu.

"V dnešní kvalifikaci jsme nebyli dost rychlí, ale řekl bych, že zítra se můžeme dostat blíže k našim soupeřům," doufá německý závodník. "Uvidíme. Hlavně v Q3 byli velmi rychlí v druhém sektoru, zatímco v prvním a třetím sektoru jsme byli víceméně vyrovnaní. Zítra to snad bude jiné. Naše závodní tempo by mělo být konkurenceschopnější. Naděje na vítězství neumírá, ačkoli zde se hodně těžko předjíždí podobně rychlé vozy. Uvidíme, co přinese závod. Snad dokážeme dostat soupeře pod tlak."

Kimi Räikkönen si opět nerozuměl s pneumatikami a v rozhodující chvíli si netroufl jet rychleji, takže odstartuje až z pátého místa.

"Nebyla to jednoduchá kvalifikace a páté místo není vůbec ideální. S vozem jsem si celý den rozuměl, měl jsem z něj dobrý pocit. V Q1 šlo všechno jako po másle, ale pak jsem najednou začal mít potíže s pneumatikami," řekl Fin. "Z nějakého důvodu jsem je nedokázal donutit pracovat a v měřeném kole jsem jim nemohl věřit. V některých stintech byly dobré, jiné úseky byly náročnější. Musel jsem pouze hádat. Nepochybuji, že ani zítřejší závod nebude snadný. Nejsnadněji se bude předjíždět na startu, ale i po něm bude cíl ještě daleko."