Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren má za sebou poslední kvalifikaci s Hondou

McLaren má za sebou poslední kvalifikaci s Hondou

Alonsovi ani nevadí, že nepostoupil do Q3

McLaren před kvalifikací viděl sám sebe jako čtvrtý nejrychlejší tým, ale v ní to nepotvrdil. Jeho jezdcům se ani nepodařilo postoupit do finálové části kvalifikace. Fernandu Alonsovi to nevadí, jedenácté místo je ze strategického hlediska lepší než místa v páté řadě, ale ani po poslední kvalifikaci s motorem Honda nezapomněl zmínit, že právě ten je nejslabší částí vozu.

"Z 11. místa mám radost, zasloužili jsme si ho. Nemyslím si, že jsme v kvalifikaci byli extra rychlí a postoupit do Q3 pouze kvůli devátému nebo desátému místu nemá smysl, když pak musíte startovat na použitých pneumatikách a soupeř za vámi je na nových . Zítra my budeme mít nové pneumatiky a využijeme toho," řekl Španěl. "Z vozu jsme dostali maximum, ale na začátku kvalifikace jakoby všichni zmáčkli tlačítko kouzelného kvalifikačního režimu, takže jsme se trochu propadli."

O magickém tlačítku mluvil i Stoffel Vandoorne, jenž odstartuje z třináctého místa.

"Po dnešku mám smíšené pocity. Dopolední poslední trénink byl velmi dobrý a zdálo se, že budeme silní. Byli jsme čtvrtým nejrychlejším týmem. Ale jako obvykle, v kvalifikaci se ukázalo, že nemáme kouzelné tlačítko jako jiné týmy, které by nám přidalo pár koňských sil."