Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean tvrdí, že haasu nevyhovují pomalé zatáčky

Grosjean tvrdí, že haasu nevyhovují pomalé zatáčky

Magnussen spokojený s průměrem

Haas potřebuje získat alespoň o dva body víc než Renault, aby se posunul na sedmé místo konečného pořadí Poháru konstruktérů. V kvalifikaci však na největšího konkurenta výrazně ztrácel a jeho jezdci obsadili 14. a 16. místo. Grosjean v posledních vteřinách přišel o postup do druhé části.

Myslím, že se nám tady daří nadprůměrně,“ komentoval své čtrnácté místo Kevin Magnussen. „Když pomineme Austrálii, Rakousko a Silverstone, obsadili jsme tu na startovním roštu zřejmě svou průměrnou pozici. Tak mám dojem, že to není nejhorší. Vzhledem k tomu, že jsme vynechali první neměřený trénink, jsme to pak zvládali docela obstojně. Bohužel se mi to v letošní sezoně stalo víckrát. Auto jsme seřídili docela dobře a od druhého tréninku jsme v tom třetím a pak v kvalifikaci udělali slušný pokrok. Na změnu teploty jsme zareagovali dobře. První a třetí trénink probíhaly za slunečního svitu, kdežto druhý trénink a kvalifikace za tmy. Večer teplota dráhy pochopitelně hodně klesá, což má velký vliv na pneumatiky. Není jednoduché se s tím vypořádat, ale jsem toho názoru, že jsme si s tím neporadili špatně.

Romain Grosjean už tak optimisticky naladěný nebyl. Pochopitelně byl zklamaný z toho, že uvízl hned v první fázi kvalifikace: „Včera jsme toho v druhém volném tréninku moc nesvedli, a tak jsme šli do kvalifikace s tím, že pro nás bude těžká. S přední částí auta nejsem spokojený. Kevinovi vyhovuje, zato mně se nezamlouvá. Perfektně vůz vyvážit nám dalo zabrat. Já se s takhle nastaveným autem trápím a ždímám z něj posledních pár desetin vteřiny. Vím, že mě to neomlouvá, ale prostě mi to nepřidá na pohodě. Budeme makat a hledat, kde by se co dalo zlepšit. Takhle to trvá už asi osm devět závodů. V Brazílii jsme udělali krok kupředu, zato tady, kde jsou pomalé zatáčky, to je těžké. Snad se to v závodě zlepší, až najedu víc kol.