Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nespokojený Hartley přiznal, že kvalifikaci vůbec nezvládl

Nespokojený Hartley přiznal, že kvalifikaci vůbec nezvládl

Gasly: Využili jsme maximum možností

Scuderia Toro Rosso ztrácí půdu pod nohama a bude mít hodně starostí, aby udržela výborné šesté místo v Poháru konstruktérů. Zdaleka to není jen vinou motorů Renault, jak se mylně domnívají i televizní komentátoři, ale především rozdílem v jezdecké kvalitě.

Oba současní jezdci Scuderie totiž patří k nováčkům bez jakýchkoli zkušeností. Pierre Gasly má na kontě pouhé čtyři velké ceny a jeho kolega Brendon Hartley dokonce ještě o jednu míň. Přitom právě oni teď rozhodují o milionech dolarů. Rozdíl v šestém, sedmém nebo osmém místě konečného pořadí znamená v rozpočtu na novou sezonu významnou položku. V kvalifikaci na Velká cena Abú Zabí obsadili až 18. a 20. místo. S postavením na startu si ještě mohou pohrát penalizace, ale v každém případě to nebude dobrá výchozí pozice v honbě za důležitými body.

Kvalifikační kolo mi vyšlo dobře a jsem s ním spokojený, protože se mi podařilo všechno zvládnout, jak bylo potřeba,“ překvapivě se pochválil Pierre Gasly. „Bylo to zkrátka slušné kolo. Jediné, co mě moc neuspokojuje, je samozřejmě výsledek. Kvalifikovat se až na sedmnácté startovní místo neodpovídá našim představám. Trochu nás zklamalo, že se neucházíme o vyšší příčky. Navzdory tomu jsem přesvědčen, že jsme maximálně využili svých možností, které jsme tu dnes měli, a to je důležité.“

Brendon Hartley situaci vystihl mnohem přesněji: „Jsem nespokojený. Z mého pohledu to nebyla dobrá kvalifikace. Celý víkend nám u obou aut trochu schází rychlost. Zvlášť u mého. Pochopitelně děláme hodně změn. Stejně jsem v kvalifikaci neměl co ztratit, protože jsem věděl, že tak jako tak budu startovat z chvostu - kvůli trestu, který toto postavení zaručoval. Ale z mého hlediska to byla nesouvislá kvalifikace. Vůbec jsem ji nezvládl. To se ví, že to člověka zklame. Ale na výsledku to nic nemění.