Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa: Bylo to krásných šestnáct let

Massa: Bylo to krásných šestnáct let

Strollovi mechanici se pocvičili ve výměně pneumatik

Vytočil efektní donut a pak se z kokpitu ozval jeho dojetím sevřený hlas: „Kluci, děkuju, děkuju za všechny ty roky.“ Felipe Massa právě absolvoval poslední velkou cenu ve své nesmírně bohaté kariéře. Rozloučil se ziskem bodu za desáté místo.

Nezlobte se, ale jsem naměkko. Když jsem projel cílem, před očima se mně promítlo celých těch šestnáct let, všechny nádherné závody, skvělí lidé, které jsem potkal, nejlepší závodníci, proti kterým jsem měl tu čest nastoupit. Jsem nesmírně šťastný, že jsem to mohl prožít a děkuji bohu a své rodině, že mně to umožnili,“ svěřoval se pak v padoku. „Dnes to bylo dobré, auto šlapalo od začátku do konce. Škoda, že jsme ztratili jednu pozici při pitstopech.“

Lance Stroll se bude naopak snažit na VC Abú Zabí 2017 co nejrychleji zapomenout. S nadsázkou se dá totiž říct, že byl v boxech víc než na trati. Už v 11. kole do nich zajel poprvé, a to dokonce proti názoru svých techniků. Byl ale nespokojen s vyvážením vozu a chtěl s tím něco udělat. Přezul z ultrasoftů na supersofty, pak ve 29. kole zpět na ultrasofty a do třetice si v 35. kole vzal čerstvou sadu ultrasoftů. Nemohl se pak divit, že skončil poslední. „Vůbec jsem se nedostal do závodu. Udělali jsme tři zastávky, jenže všechna snaha byla k ničemu. V poslední době nám to nejde a musíme zjistit, proč. Tušíme, že to má co do činění s pneumatikami,“ prohlásil rezignovaně. „Lance neměl rychlost. Solidně odstartoval, ale pak prohrál těsný souboj s Grosjeanem a hodně brzy byl v boxech, což se ukázalo jako zásadní nevýhoda,“ uvedl technický ředitel Williamsu Paddy Lowe.