Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez by dal Hülkenbergovi přísnější trest

Pérez by dal Hülkenbergovi přísnější trest

Na Němci si vylámal zuby i Ocon

Mezi pány Sergiem Pérezem a Nikem Hülkenbergem tento víkend v Abú Zabí zavládlo napětí. Po konfliktu v kvalifikaci si znovu nemohli přijít na jméno i po závodě.

Šlo samozřejmě o situaci v úvodním kole, kdy se „Hülki“ dostal před svého soupeře poněkud neortodoxním způsobem a byl za to potrestán pětisekundovou penalizací. S posouzením situace sportovními komisaři byl pilot Force Indie samozřejmě srozuměn, nicméně se netajil tím, že dotěrný protivník měl dostat větší „štráf“: „Je to podivné rozhodnutí, protože si výrazně zkrátil trať a získal tak obrovskou výhodu. Navíc měl před sebou volno a mohl si najet dostatečný náskok, takže se trest vlastně minul účinkem. S dnešním výsledkem jsem jinak spokojený, se sezonou už méně, protože poprvé za dobu svého působení u Force India jsem se nedostal na pódium. Přesto si myslím, že jsme udělali další krok vpřed. Sedmé místo mezi jezdci a čtvrté v Poháru konstruktérů nejsou k zahození.

Esteban Ocon toho neměl k průběhu nudného večera moc co říct: „Věděl jsem, jak bude důležitý start a snažil jsem se dostat před Hülkenberga, ale on si držel lepší stopu a mohl jít později na brzdy. Oproti Checovi (Pérezovi) jsme zvolili odlišnou strategii. V závěru jsem se k němu blížil, ale už jsem na něj nedokázal zaútočit.