Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rozchod je dokonán

Rozchod je dokonán

McLaren a Honda dopsaly poslední společnou kapitolu

Hotovo. Všechny podpisy začaly platit a McLaren s Hondou se mohou připravovat na sezonu 2018, každý sám za sebe. Z posledního závodu si díky výkonu Fernanda Alonsa odvážejí dva body. Španěl před jedinou zastávkou v boxech a krátce po ní bojoval s Felipem Massou a souboj vyhrál, jinak se ale v podstatě nudil, protože skupinka jezdců před ním byla mimo jeho dosah.

"Pro nás to byl důležitý závod. Byl posledním závodem současného projektu a chtěli jsme ho pěkně ukončit. Nebyl moc vzrušující, ale byla tam zajímavá bitva s Massou vpředu a Carlosem (Sainzem) vzadu. Rozhodli jsme se pro undercut na Felipeho a vyšlo to, jenže pak jsme už neměli rychlost a většinu času jezdili o samotě. Ale byl to dobrý závod s dobrým startem, dobrou strategií a na jeho konci jsme získali dva body, takže jsem spokojený," řekl Alonso.

"Byla to náročná sezona a náročné tři roky, ale přesto jsem na tento projekt hrdý. Nedosáhli jsme výsledky, jaké jsme chtěli a výkony zůstaly za očekáváním, ale přesto všichni bojovali a tvrdě pracovali. Nyní se naše cesty rozejdou. Hondě přejeme mnoho úspěchů a projektu McLaren Renault hodně štěstí. Obě strany začínají psát novou kapitolu."


Stoffel Vandoorne se rozhodně nenudil, ale o dobré zábavě se také mluvit nedá. Hned na začátku závodu cosi způsobilo, že přišel o velkou část přítlaku, takže i 12. místo je nakonec malým úspěchem, avšak Abú Zabí opustí bez bodů.

"Vůz byl nějak poškozený, něco se mu stalo a museli jsme s tím bojovat. Bylo to trochu jako jezdit v autě pro rallye. Neměl jsem žádnou přilnavost, vůz se všude strašně klouzal a měl jsem pocit, že je to velký problém, takže jsem to neměl lehké hned od začátku. Celý první stint jsem neměl dobrý pocit a po velmi brzké zastávce to pokračovalo. Pomalu se to zlepšovalo a něco se nám podařilo dohnat, ale i tak se mi nejelo dobře a neměl jsem zdaleka takovou rychlost, jakou jsem měl mít," řekl Vandoorne.

Jezdci McLarenu skončili v konečném pořadí letošního šampionátu na 15. a 16. příčce, Alonso získal o čtyři body více než jeho mladý týmový kolega. V Poháru konstruktérů skončil McLaren Honda na nelichotivém předposledním místě.