Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappenovi scházel pouze polštář

Verstappenovi scházel pouze polštář

Ricciarda vyřadila porucha hydrauliky

Ani jeden z jezdců Red Bullu neabsolvoval zvlášť vzrušující závod. Max Verstappen by si dokonce přál, aby měl v kokpitu polštář, protože celý závod strávil zaseknutý za Kimim Räikkönenem. Jedinou šancí bylo dostat se před Fina přes boxy, jenže pokus o undercut skončil, když se na trať vrátil rovnou za zadní křídlo vozu Force India.

"Pro mě to byl obzvláště nudný závod. Kdybych měl polštář, mohl jsem si pospat. Po startu jsem se snažil zavěsit za Kimiho, ale na této trati je to strašně těžké a nenašel jsem způsob, jak se dostat před něj. Jakmile jste v jedné a půl sekundě za jiným vozem, je těžké dostat se ještě blíže a pokusit se předjet. Ale rychlost vozu mě překvapila, zvláště když jsem si s ním většinu víkendu moc nerozuměl. Jakmile začaly kolem vlát modré vlajky a zaostal jsem, objevil jsem skutečnou rychlost vozu. A byl rychlý! Škoda, že jsme to nemohli předvést a více zabojovat, na této trati by to bylo překvapením."

Závod Daniela Ricciarda skončil předčasně kvůli poruše v hydraulickém systému.

"V 19. zatáčce byl volant nějaký divný, tak jsem se domníval, že mám na některé pneumatice plošku. Pak, těsně před nájezdem do boxové uličky, jsem týmu oznámil: Přijíždím! Nebylo to v plánu, ale obával jsem se defektu . Jenže po návratu nebylo zatáčení o nic lepší a brzy to šlo velmi těžko, takže jsem už věděl, že ztrácím tlak v hydraulickém systému. Přišel jsem o posilovač řízení, za chvíli jsem už nemohl ani řadit a to byl konec."


Ricciardo takto nešťastně zakončil nedobrý závěr sezony. Ve dvaceti závodech získal jedno vítězství a dalších osm pódiových umístění, ale z posledních čtyř závodů dokončil pouze jeden, a i ten až na šestém místě. Kvůli tomu v samém závěru sezony přišel o čtvrté místo šampionátu ve prospěch Kimiho Räikkönena, ale na sebevědomí mu to evidentně neubralo. "Budu brutálně upřímný, s tím vozem měl mít mnohem více bodů než já, takže mě to netrápí."

Max Verstappen po mnoha problémech a nedokončených závodech v prvních dvou třetinách sezony obsadil 6. místo v šampionátu jezdců. Red Bull Racing za třináct sezon v F1 čtyřikrát vyhrál Pohár konstruktérů a třikrát hrál druhé housle, ale letos poprvé skončil na třetím místě.