Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hartley už potřebuje opožděnou dovolenou jako sůl

Hartley už potřebuje opožděnou dovolenou jako sůl

Velké zklamání jezdců Toro Rosso

Stalo se, co se dalo očekávat. Scuderia Toro Rosso neudržela šesté místo v Poháru konstruktérů. Z posledních šesti závodů získala jediný bod a neodolala ofenzivě Renaultu. Ani poslední závod nevybočil z mizérie závěrečné fáze šampionátu. K bodům bylo hodně daleko.

Naše snaha udržet si šesté místo v šampionátu narážela na úskalí. Velká škoda, že nám to nevyšlo. Pochopitelně jsem tím hrozně zklamaný,“ přiznal Brendon Hartley (15.). „Musím říct, že kladem je, že jsem se v průběhu posledních týdnů, co jsem ve stáji, hodně naučil. Už se v něm cítím jako ryba ve vodě – že si tohle odnáším do příštího ročníku, je velmi důležité. Když se ohlédnu za uplynulým víkendem, absolvoval jsem čistý závod. Ocitl jsem se v koloně vozů – mclaren, haas, sauber, já a za mnou Pierre… Těžko se tady předjíždí, protože se u aut klade důraz na přítlačnou sílu. Během těch posledních několika týdnů jsem prodělal velkou křivku vývoje a opožděnou dovolenou už potřebuju jako sůl. Těším se, jak se budu zotavovat. Mám v plánu se dobře připravit na ročník 2018, abych byl ve své první kompletní sezoně ve formuli 1 ještě silnější.

Hodně zklamaný byl také Pierre Gasly (16.): „Udržet šestou pozici v mistrovství světa konstruktérů byl náš cíl. Věděli jsme, že to bude náročné, ale nakonec to nebylo možné. V dnešním závodě jsme se hodně trápili, byl to opravdu těžký den a já se svým výkonem a výsledkem spokojený nejsem. Tlačil jsem na to až moc, což vyústilo v chybu, která mě stála hodně času. Takhle zakončit sezonu je zklamání a za celou naši stáj mě mrzí, že jsme vytyčeného cíle nedosáhli. Kladem je, že poslední závody za Toro Rosso pro mě byly velmi užitečné, neboť jsem v nich získal bohaté zkušenosti. To mi rozhodně pomůže do začátku příštího ročníku, abych do ní vykročil správnou nohou. Už teď se těším na sezonu 2018.