Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norris a Sette Camara budou jezdit za Carlin

Norris a Sette Camara budou jezdit za Carlin

Carlin tak s Britem naváže na dlouhodobou spolupráci

Tým Carlin, který se po jedné sezoně absence vrací do formule 2, představil své jezdecké složení pro rok 2018.  Do prvního vozu nasadí Landa Norrise. Toho s týmem Carlin pojí dlouhá historie. Již v roce 2015 s ním prožil svůj debut ve formulových vozech. Šlo o britskou formuli 4 a hned napoprvé získal titul. V roce 2016 se s Carlinem přesunul do britské formule 3. Letos pak s ním závodil v evropské f3, kde sezonu zakončil titulem.

Norris, který je zároveň rezervním pilotem McLarenu a členem jeho juniorského programu, si odbyl debut ve Formuli 2 již tento víkend s týmem Campos. V prvním závodě odstoupil ze sedmnácté pozice pro problémy s motorem. V neděli se mu ovšem závod povedl a po startu z chvostu pole skončil třináctý i přesto, že obdržel pětivteřinovou penalizaci za zkrácení trati a získání výhody.

„Bude to můj čtvrtý rok závodění s Carlinem. Trevor Carlin odvádí s týmem skvělou práci a já se cítím být součástí rodiny. Je to přátelské prostředí, v němž se cítím velmi dobře. Příští rok to bude náročné. Budu si muset zvyknout na vyšší výkon, pneumatiky Pirelli a povinné zastávky v boxech, ale cítím, že jsem v tom nejlepším možném prostředí, abych si se všemi těmito prvky poradil.“ komentuje své angažmá Norris.

Do druhého vozu pak Carlin posadí Sergia Sette Camaru, který si letos odbyl poměrně úspěšnou debutovou sezonu ve Formuli 2 s MP Motorsport, když získal vítězství ve Spa a druhé místo na Monze. Sergio má zkušenosti s Carlinem z loňského roku, kdy se s týmem účastnil závodu v Makau, tenkrát skončil třetí.

„Podpis u Carlinu je ta nejlepší volba. Je to top tým a vím, že budou nahoře i ve Formuli 2. Mám zkušenost s Carlinem ze závodu v Makau 2016 a bylo skvělé skončit třetí v tak důležitém závodě. Prostředí v týmu a vztahy s ostatními jezdci, mechaniky a inženýry jsou pozitivní. Velmi se těším na sezonu strávenou s týmem v takto velkém šampionátu. Mít silného týmového kolegu jakým je Lando, který je tak vysoce ceněný, je skvělá motivace. Budeme tlačit jeden druhého až na limit, což z nás udělá lepší piloty a pomůže získat Carlinu výsledky, které si jako tým zaslouží. Děkuji své rodině a mým sponzorům, že mi toto umožnili, jsem velmi vděčný za tuto příležitost,“ uzavírá Sette Camara.