Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda se těší na vyrovnanější partnerství s Toro Rosso

Honda se těší na vyrovnanější partnerství s Toro Rosso

Japonci se dosud podřizovali McLarenu

Když partnerství skončí, najednou se může mluvit o tématech, která byla dosud tabu, nebo za clonou standardizovaných PR odpovědí. Nyní například šéf projektu Hondy v F1 Jusuke Hasegawa otevřeně přiznal, že McLaren byl ten, kdo ve vztahu Hondy s McLarenem nosil kalhoty, co nejspíš vycházelo ze smluvních podmínek, vyjednaných ještě Ronem Dennisem.

"Zatím jsme to my, kdo dává většinu požadavků, ale mohu říci, že to bude vyrovnanější partnerství než to s McLarenem," řekl Hasegawa na adresu partnerství s malým italským týmem. "Honda je sice obrovská společnost, ale s F1 jsme měli pouze málo zkušeností. To bylo důvodem, proč jsme se nechali vést McLarenem. S Toro Rosso to bude jiné."

Honda před návratem do F1 podepsala s McLarenem exkluzivní spolupráci a nyní se už nemůže dočkat chvíle, kdy uvidí, jak její pohonná jednotka funguje ve voze jiného týmu.

"Dosud jsme všechno viděli pouze jako McLaren-Honda a tohle je příležitost podívat se na věci z jiného úhlu a vyzkoušet jiný způsob práce. A podle mě tu změnu potřebujeme. Z technického hlediska bude dobré dozvědět se některé nové věci, například o jiném chladicím systému nebo o tom, jak odlišná úroveň aerodynamického odporu ovlivní maximální rychlost vozu. Toro Rosso je velmi dobrý a otevřený tým a s ohledem na jeho velikost a zdroje se dá říci, že i velmi konkurenceschopný."