Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alfa Romeo je titulárním sponzorem Sauberu

Alfa Romeo je titulárním sponzorem Sauberu

Vliv koncernu Fiat v týmu se tím výrazně posílí

Sauber bude od následující sezony vystupovat pod oficiálním názvem Alfa Romeo Sauber F1 Team. Jak bylo dnes oznámeno, stává se italská automobilka, patřící (stejně jako dodavatel motorů Ferrari) do koncernu Fiat, jeho titulárním sponzorem.

Mělo by se jednat o trvalejší spolupráci v obchodní a technické oblasti. „Alfa Romeo má za sebou dlouhou a úspěšnou historii v Grand Prix. Jsme hrdi na to, že mezinárodně tak renomovaná společnost se rozhodla podpořit naše úsilí o návrat na špičku motosportu,“ prohlásil šéf Sauberu Pascal Picci. „Pro nás to současně znamená velkolepou šanci rozvíjet další technologické projekty.“ Podle nejvyššího představitele Fiatu Sergia Marchionneho je součástí dohody také zapojení inženýrů Alfy Romeo do činnosti stáje.

Dle pozorovatelů tento krok posiluje pravděpodobnost toho, že napřesrok do švýcarských monopostů usednou junioři Ferrari Charles Leclerc a Antonio Giovinazzi. Marcusi Ericssonovi by v takovém případě nepomohly ani těsné vazby na současné vlastníky Sauberu.