Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potvrzeno: Ferrari přišlo o Santander!

Potvrzeno: Ferrari přišlo o Santander!

F1 vyměnil za fotbal

Španělský bankovní gigant Santander potvrdil, že opouští Ferrari i F1 jako takovou. Potvrzení přišlo zároveň s oznámením, že příští tři roky bude sponzorovat Ligu mistrů UEFA.

Santander za uplynulých 11 let sponzoroval několik závodů včetně Velké ceny Velké Británie v letech 2007 až 2014 a Velké ceny Španělska v letech 2011 až 2013. V roce 2007 začal sponzorovat i McLaren, do kterého právě přestoupil populární Španěl a tehdy ještě čerstvý dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Santander sponzoroval McLaren i loni, ale už se jednalo pouze o malou dohodu s britskou pobočkou společnosti, která ráda využívala služby Jensona Buttona.

Odchod Santanderu jednoznačně nejvíce zabolí Scuderii Ferrari, jejíž vozy vozily jeho logo na předním i zadním křídle a také na bocích. To z něj dělalo nejlépe viditelného sponzora Ferrari a údajně to stálo až 40 milionů eur ročně. Odchod byl zveřejněn v den, na který Fiat naplánoval vlastní oznámení, že Alfa Romeo už nebude mít pouze drobný nápis na monopostech Ferrari, ale stane se titulárním sponzorem týmu Sauber.

Do tiskové zprávy Santander napsal, že končí úspěšnou osmiletou sponzorskou spolupráci se Scuderii Ferrari, stejně jako dělá tečku za jedenácti lety podpory F1, což pomohlo zvýšit globální povědomí o této společnosti.