Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Odstartoval první den posezonních testů GP3

Odstartoval první den posezonních testů GP3

Těšit se můžeme na Habsburga i Piqueta

Společně s testy F2 začalo i posezonní testování série GP3. Po celé tři testovací dny nebude o zajímavá jména v kokpitu nouze.

Mistrovský ART dá podle předpovědí příležitost Jakeovi Hughesovi, pro kterého by závodní angažmá znamenalo návrat do GP3 po roční přestávce, kdy si odskočil do F3. Do druhého vozu se možná poněkud překvapivě posadí Tatiana Calderonová. Ve třetím ART dostane šanci pilot stáje Prema v F3 Callum Ilott. Čtvrtý vůz bude testovat Nikita Mazepin, člen juniorského programu Red Bullu.

Stáj Arden nasadí Jehana Daruvalu, letos závodícího v evropské F3 za Carlin, Willa Palmera, mladšího bratra Jolyona, z Formule Renault 2.0, a nakonec Ferdinanda Habsburga, též pilota Carlinu F3.

Trident dá příležitost Pedru Piquetovi, jednomu ze synů Nelsona Piqueta Sr., též letos závodícímu v F3. Ze stávajících pilotů týmu budou testovat Alesi a Tveter, do čtvrtého vozu usedne Alessio Lorandi, jehož Andreas Jenzer nepřesvědčil, aby v týmu zůstal i následující sezonu.

Testuje i nová stáj MP Motosport, která převzala zdroje od Dams. Ta dá šanci Niko Karimu z Ardenu, pilotovi formule 4 Leonardu Hoogenboomovi a  Gabrielu Aubrymu z Formule Renault 2.0. V Jenzeru bude pokračovat jeho současný pilot Juan Manuel Correa, do druhého vozu usedne Job van Uitert, který letos s Jenzerem bojoval o titul v italské formuli 4, třetí vůz připadne pilotovi F3 Davidu Beckmannovi.

Spolupráci s Camposem se pokusí obnovit Leonardo Pulcini. Ten se španělským týmem vyhrál titul v F3 Open roku 2016,  ale v GP3 se přes sezonou rozhodl, že pro něj bude lepší volbou Arden…Zbylé dva vozy obsadí nováčci Simo Laaksonen a Thiago Vivacqua, oba hájící barvy Camposu ve formuli Open.

ART: Jake Hugnes, Tatiana Calderonová, Callum Ilott, Nikita Mazepin

ARDEN: Jehan Daruvala, Will Palmer, Ferdinand Habsburg

TRIDENT: Pedro Piquet, Giulliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi

MP MOTORSPORT: Niko Kari, Leonard Hoogenboom, GAbriel Aubry

JENZER: Juan Manuel Correa, Job van Uitert, David Beckmann

CAMPOS: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen, Thiago Vivacqua