Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nemusí to být Kubica ani Sirotkin, upozorňuje Lowe

Nemusí to být Kubica ani Sirotkin, upozorňuje Lowe

Massa prý už zná jméno svého nástupce

Williams získal hodně mediální pozornosti, když velkou část z jednoho dne dvoudenního posezonního testu věnoval populárnímu Polákovi Robertu Kubicovi, jenž je prý jedním z kandidátů na závodní sedačku tohoto týmu. Následující den testoval mladý Rus Sergej Sirotkin.

"Je jasné, že jsem sem nepřijel testovat kvůli tomu, abych si užil sluníčka," odpověděl Sirotkin na otázku ohledně jeho možné budoucnosti v týmu Williams. Některá média přitom už mají jasno. Týmovým kolegou Lanceho Strolla se stane Kubica, nebo se rozhoduje mezi Kubicou a Petrovem. Technický ředitel týmu Paddy Lowe to ale popřel.

"Rozhodneme se, až na to budeme připraveni," řekl Lowe jako zástupce jednoho z posledních dvou týmů s neuzavřenými jezdeckými sestavami. "Nejprve musíme mít všechny informace a být připraveni udělat to. Že na test byli pozváni tito dva jezdci, ještě neznamená, že to jsou ti, kteří přicházejí v úvahu. Byl to test pneumatik, jenž nám dal příležitost podívat se na dva odlišné jezdce a Lance dostal šanci jezdit na nových pneumatikách. To bylo účelem tohoto testu. Jistěže, dá nám to informace o těchto jezdcích, ale nikde není napsáno, že si musíme vybrat jednoho z nich."

Říká se, že jisté šance na získání posledního volného atraktivního místa v poli mají i Paul di Resta, Pascal Wehrlein a Daniil Kvjat. Avšak Felipe Massa nabonzoval, že o jeho nástupci u Williamsu je dávno rozhodnuto.

"Já už vím, kdo to bude, takže nemusím tipovat. Ale neřeknu vám to," řekl Massa v Abú Zabí reportérovi, který od něj chtěl, aby si tipl jméno nového jezdce Williamsu. "Doufám, že tým si vybral dobře. Já beztak končím, takže mi na tom moc nezáleží. Jsem šťastný a týmu přeji hodně úspěchů."