Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jenson Button bude závodit za Hondu

Jenson Button bude závodit za Hondu

Konečně si vybral sérii, ve které stráví rok 2018

Jenson Button se po ročním odpočinku vrátí k pravidelnému závodění i k inženýrům Hondy. Britský jezdec prozradil, že se zúčastní v roce 2018 japonské série Super GT.

Mistr světa z roku 2009 získal svůj titul ve monopostu Brawn GP, ​​který ale vznikal jako vůz Hondy, jež se z F1 stáhla na konci roku 2008. Button byl jejím továrním jezdcem od začátku do konce existence týmu. O pár let později se se zaměstnanci japonské automobilky opět shledal v týmu McLaren, a i když moc úspěchů nezískali, zůstává jí věrný.

Loni se Button zúčastnil dvou závodů a jedním z nich bylo vytrvalostních 1000 km Suzuky, které je součástí šampionátu Super GT. Věděl, že příští rok chce závodit mimo Evropu, přičemž kromě Japonska prý zvažoval i americkou sérii IMSA, kde byl spojován s týmem Penske a vozy Acura, ale na jeho soupisce nakonec nebyl. Čekal tedy už pouze na Honda Racing Thanks Days, každoroční rozloučení Hondy s uplynulým rokem na okruhu v Motegi.

"Budu závodit za Hondu, mám s ní kontrakt na rok 2018 v Super GT," oznámil 37letý jezdec. "Léta o tom sním, miluji tuto sérii. Minulý rok jsem závodil v Suzuce a nadchlo mě to. Již teď se moc těším na sezonu. Před ní mě čeká hodně testování, abych se sžil s vozem a snad i pomohl s jeho zlepšením, abychom příští rok byli konkurenceschopní."

Button celou dobu hovořil pouze o závodění "za Hondu", jméno konkrétního týmu jsme se nedozvěděli.