Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mallya se vysmál Abiteboulovi

Mallya se vysmál Abiteboulovi

Kdo se směje naposled...

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. Vidžaj Mallya prožívá těžké období, hrozí mu dlouhý pobyt v indickém vězení, ale přesto nezapomněl na malý slovní spor s ředitelem týmu Renault Cyrilem Abiteboulem.

V únoru tohoto roku Abiteboul takhle politoval tým Force India: "Myslím si, že tato sezona bude jako závody ve zbrojení. Je mi opravdu líto týmů, které nemají dostatek zdrojů. Vůz, který zde vidíme, není ten, který budeme testovat v Barceloně. A v Barceloně neuvidíte vůz, který pošleme do Melbourne. Před každým závodem budeme mít nové díly. Pro malé týmy bude velký problém najít zdroje. Podle mě už Force India utratila celý svůj rozpočet na vůz, aby se přizpůsobila novým pravidlům. S našimi zdroji bychom měli být schopni snadno porazit týmy jako Haas a Force India."

Když váš byznys někdo lituje, není to nejlepší vizitka, vždyť kdo by už chtěl kupříkladu sponzorovat politováníhodný tým? I proto byla Mallyova reakce poměrně ostrá.

"Dnes ráno jsem si přečetl, že podle Cyrila Abiteboula z Renaultu budou závody ve zbrojení pro chudé týmy jako Force India velkým utrpením. Dobře. Tak hodně štěstí! Možná si bude přát, aby tato slova raději polkl. Válka není o množství zbraní, ale o jejich kvalitě," promptně zareagoval Mallya.

Teď již víme, který z těchto dvou pánů s vysoce nadprůměrně velkými egy měl pravdu. Renault měl dobrý finiš sezony a i díky poruchám jeho vlastních motorů ve vozech Toro Rosso tuto stáj porazil... v boji o šesté místo. Mallyův tým získal třikrát více bodů než Renault a už dva závody před koncem sezony měl jistou čtvrtou příčku v Poháru konstruktérů.

"Vystartovali jsme po třetím místě, ale nakonec jsme již druhý rok v řadě čtvrtí. Skeptikům jsem říkal, že budou muset spolknout vlastní slova. Tak doufám, že vám chutná!" těší se teď Mallya. "Jsem hrdý, že s našimi omezenými zdroji jsme obstáli mezi soupeři z vyšší váhové kategorie."