Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Brawn: Stříbrný parní válec bude pokračovat

Brawn: Stříbrný parní válec bude pokračovat

Je Mercedes připravený opět odskočit svým soupeřům?

Ross Brawn, ředitel sportovních záležitostí F1 a bývalý šéf týmu Mercedes, se obává, že příští rok bude tým německé automobilky silnější než v letošní sezoně a opět se z něj stane absolutní vládce F1.

V sezoně 2017 Mercedes po třech letech našel soupeře, konečně se mu do cesty postavilo Ferrari. Týmu z Maranella ale pomáhaly problémy stříbrného vozu W08. Třícípá hvězda při změně technických pravidel zariskovala a postavila mnohem delší vůz než kterýkoli z jejích soupeřů. Ukázalo se, že při jeho nastavování na jednotlivé tratě má jen velmi malé ideální okno, a pokud se do něj tým netrefí, bude mít velké problémy s různými teplotami předních a zadních pneumatik. Ve druhé polovině sezony jsme už ale vídali Mercedes stejně silný jako dříve, a to si s dětskými nemocemi prvního vozu další generace musel poradit technický tým pracující pod novým vedením.

"Dali dohromady skvělé lidi, ale více mi dělá starosti to, že teď budou ještě silnější," řekl Brawn v rozhovoru pro ESPN. "Prošli si změnou vysokého managementu, Paddy Lowe odešel a přišel James Allison. A toto se jim stalo uprostřed změny pravidel. Vypořádat se s tím nemohlo být snadné. Přitom oni sami o voze hovořili jako o primadoně. Jenže neočekávám, že by se takový problém mohl opakovat. Takže mi z toho prostě vychází, a z několika důvodů tím nejsem nadšený, že parní válec bude nadále nezastavitelný. Doufejme, že se pletu!"