Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Dragon Racing přišel o titulárního partnera

Dragon Racing přišel o titulárního partnera

Faraday Future má dost starostí sám se sebou

Představte si, že by Lewis Hamilton byl po dvou velkých cenách bez bodu. A Sebastian Vettel měl jediný. Ve F1 neuvěřitelná záležitost. Ve Formuli E realita.

Obhájce titulu Lucas di Grassi vyšel v obou závodech v Hong Kongu naprázdno a nebýt Abtovy diskvalifikace, dopadl by stejně i Sébastien Buemi. Naopak Edoarda Mortaru či Mitche Evanse nikdo tak vysoko nečekal. Právem si může promotér seriálu Alejandro Agag libovat, že vyhrát mohl skoro každý.

Slovo skoro je plně na místě. Jedna konstanta se už začíná rýsovat. Po minulé nevalné sezoně čeká Dragon Racing zřejmě znova trápení na chvostu pole. Tým z Kalifornie, který vedou Jay Penske, Daniel. S. Loeb a zakladatel YouTube Chad Hurley, totiž vsadil na špatného koně. Spojil svoje síly s ambiciózním, v roce 2014 založeným start-upem Faraday Future, který hodlal v oblasti elektromobility konkurovat Tesle. Loni se firma stala titulárním a hlavním technologickým partnerem Dragonu, jenže k ničemu dobrému to nevedlo. Naopak se začaly množit informace, že Faraday Future stojí před krachem. Každopádně zrušil svoje oddělení motorsportu a jeho jméno zase zmizelo z názvu stáje. Ta kvůli tomu citelně zaostala ve vývoji a nyní se bude muset spolehnout na vlastní síly.