Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z Ferrari prý bude zdravý závislák

Z Ferrari prý bude zdravý závislák

Santander má nahradit novinka od Philip Morris

"Ferrari finalizuje dohodu s IQOS, které nahradí Santander," tvrdí televize ABC.

Scuderia Ferrari po skončení letošní sezony přišla o finanční podporu španělské banky Santander. Vedení týmu ani automobilky se k hledání náhrady zatím nevyjádřila, ale podle těchto zpráv prostě jenom čekají na vhodnou chvíli, kdy oznámit získání nového sponzora, respektive rozšíření spolupráce se současným.

Červené vozy Ferrari byly za éry Michaela Schumachera neodmyslitelně spjaté s logy značky cigaret Marlboro, spadající do impéria Philip Morris. S postupným rozšířením zákazu tabákové reklamy do většiny vyspělého světa tato loga z vozů Ferrari i kombinéz jezdců zmizela, avšak Philip Morris zůstal sponzorem Scuderie a spolupracuje s ní a jejími jezdci v zemích, kam restrikce ještě nedorazila. To má být důvodem, proč je tento tým trvale bez titulárního sponzora a proč logo Scuderie teď nemálo připomíná design cigaretové krabičky. Čas a pokrok se ale nedají zastavit a Philip Morris chce prorazit s výrobkem IQOS.

IQOS není běžná "elektronická cigareta", jak by se dalo předpokládat. Její náplně obsahují tabák, ale zařízení neprodukuje kouř, protože tabák zahřívá pouze na 300 až 350°C, přičemž teplota jeho hoření je přibližně 600°C. Proto je místo kouře výsledkem procesu "nikotin obsahující pára". Je sporné, zda prezentování takového tabákového a přitom nekuřáckého produktu podletí radar úřadů v Evropě a v USA, ale obě společnosti v to asi doufají.