Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica to asi nebude

Kubica to asi nebude

Žhavým kandidátem Williamsu je údajně Sirotkin

Podle dobře informovaných zdrojů se Robert Kubica nestane jezdcem Williamsu v příštím ročníku MS F1. Novým favoritem na Felipem Massou uvolněnou sedačku je údajně ten, se kterým téměř nikdo nepočítal – Sergej Sirotkin.

Dvaadvacetiletý rodák z Moskvy má už v monopostech za sebou pestrou kariéru, během níž působil i ve službách českého týmu ISR Igora Salaquardy (v roce 2013 ve F Renault 3.5 Series). Jeho největšími úspěchy jsou dvě třetí místa v GP2 Series z let 2015 a 2016. Letos byl činný coby rezervista Renaultu, svezl se i ve F2 a 24 hodinách Le Mans.

Rozhodnutí ve prospěch ruského pilota prý padlo na základě porovnání dat z posezonního testování v Abú Zabí. Patrně ještě větší váhu ale mělo bohaté věno, které by Sirotkin do nepříliš majetné stáje přinesl. Mluví se o částce sedmnácti milionů euro, jež vyplatí banka SMP, respektive její majitel Boris Rotenberg.

Jednání mezi Williamsem a Sirotkinovým managementem má být již v závěrečné fázi. Pokud by přesto ztroskotalo, je dalším v pořadí Daniil Kvjat. Znamenalo by to, že bez šancí je už i Paul di Resta.