Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes získal dalšího bývalého zaměstnance Ferrari

Mercedes získal dalšího bývalého zaměstnance Ferrari

Za Allisonem už míří expert na motory

Španělské noviny AS a Marca zjistily, že bývalý významný člen motorového oddělení Scuderie Ferrari je na cestě do Mercedesu. Německá automobilka údajně ulovila Lorenza Sassiho.

Sassi letos přišel o místo šéfdesignéra, přičemž skutečný důvod neznáme. Jeho odvolání z funkce u Scuderie proběhlo potichu a zahraniční média se o něm dozvěděla až zpětně. Sergio Marchionne, generální ředitel automobilky Ferrari, tehdy tvrdil, že jde pouze o přirozený vývoj jeho kariéry a že po dlouhém období v motorsportu rád přijal místo v jiné části rodiny Fiat Chrysler. Podle nejnovějších zpráv ale pravda musí být jiná, protože Sassi odmítl nabídku pracovat mimo F1. Místo toho kývl na nabídku od Tota Wolffa a v dohledné době začne pracovat pro High Performance Powertrains, dceřinou společnost Mercedesu vyrábějící jeho motory pro F1, která sídlí v anglickém městě Brixworth.

V uplynulých dvou letech se objevují zvěsti o snaze Ferrari pochopit, v čem spočívá síla pohonné jednotky Mercedesu a potažmo celého vozu, ale známí techničtí experti proudí opačným směrem. Na Sassiho už u Mercedesu čekají jeho bývalí kolegové Aldo Costa a James Allison. Stejně jako bývalý šéfdesignér motorů, tak i dva někdejší techničtí ředitelé nejprve opustili Ferrari a až po pár měsících volna se přidali ke stříbrnému týmu.