Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brawn: I partnerství F1 s Ferrari má své hranice

Brawn: I partnerství F1 s Ferrari má své hranice

Změna je prostě nutná

Ross Brawn se potýká s negativními reakcemi tří ze čtyř současných automobilek na jeho návrh motorových pravidel pro období po roce 2020. Ferrari, nejpopulárnější tým F1, je nespokojeno natolik, že začalo vyhrožovat odchodem z F1.

"Takovou reakci jsem nečekal," řekl ředitel sportovních záležitostí F1 o postoji výrobců. "Měli jsme pár setkání a získal jsem dojem, že naše směřování je zřejmé. Na nových cílech jsme se shodli jednomyslně, takže musíme postavit pravidla tak, aby jich motory dosáhly."

Doufá, že vše se vyřeší diplomatickou cestou. Mělo by to být během příštích dvanácti měsíců, aby současní i noví výrobci mohli včas spustit vývojové programy.

"Je to jako v restauraci. Některým chutná předkrm a hlavní chod ne a vice versa. Proto spolu musíme mluvit. Pokud výrobci přijdou s lepšími řešeními, nebudeme proti, jenže zůstat při současných pohonných jednotkách není řešení."

Je Brawn odhodlaný neustoupit ani v případě, že by Ferrari oznámilo odchod z F1?

Samozřejmě bychom neradi ztratili Ferrari," řekl Brawn, který byl technickým ředitelem Ferrari během celé šňůry mistrovských titulů s Michaelem Schumacherem. "Pro Ferrari je výhodné být v F1 a pro F1 je výhodné mít Ferrari, ale každé partnerství má své hranice. Takže teď je otázkou, s čím může souhlasit Ferrari a s čím my. Chceme hledat taková řešení, abychom nepřišli o žádný tým a už vůbec nechceme ztratit ikonické stáje. Jsou důležitou součástí F1, takže jim musíme naslouchat."