Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Charouz Racing ohlásil spolupráci s Ferrari

Charouz Racing ohlásil spolupráci s Ferrari

Za volant usednou Fuoco a Déletraz

Český tým Charouz Racing System, který od příští sezony vstupuje do formule 2, oznámil jezdecké složení. Vsadil na již zkušené piloty formule 2 Antonia Fuoca a Louise Déletraze. Tým též oznámil spolupráci s jezdeckou akademií Ferrari, jíž je Fuoco členem. Logo této akademie na sobě ponesou oba vozy.

Antonio Fuoco si letos odbyl nováčkovskou sezonu ve formuli 2 se stájí Prema. Po boku Charlese Leclerca sice zazářit nedokázal, ale připsal si jedno vítězství na domácí Monze a v šampionátu skončil osmý.

„Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k Charouz Racing System a pustit se tak ve formuli 2 do nové výzvy. Díky zisku titulu ve Světové sérii má tým dobrou závodní historii a všichni tvrdě pracují, aby bylo vše perfektní. Jestli to tak půjde i nadále, jsem si jistý, že s týmem Charouz můžeme mít dobrou sezonu.“ těší se na spolupráci Fuoco.

Louis Déletraz si odbyl svůj debut v GP2/F2 na konci roku 2015. Letos s velkými nadějemi nastoupil do sezony se špičkovou stájí Racing Engineering. Zůstal však daleko za očekáváním. Bodovat dokázal jen desátým místem v Maďarsku. Po letní přestávce si prohodil místo s Nyckem de Vriesem a zamířil do stáje Rapax. Ač šlo o slabší stáj, Déletrazovi se tam začalo dařit přece jen o něco lépe a nakonec skončil v šampionátu sedmnáctý s 16 body na kontě.

Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k týmu Charouz, jelikož v minulosti dokázal být rychlý a vyhrávat závody v každém šampionátu, do něhož vstoupil. Je to velmi zajímavý projekt a myslím, že příští rok můžeme dosáhnout velkých věcí. Mým cílem je určitě mít dobrou sezonu.

S Antoniem se znám již několik let a těším se na spolupráci s ním. Je důležité mít silného týmového kolegu, jelikož to pomůže postupovat vpřed. Myslím, že naše jezdecké složení je velmi dobré. Těším se na naši vzájemnou spolupráci.“
uvádí Déletraz.

Tým bude mít sídlo v Praze. Dodávku prvního vozu nové generace očekává v polovině ledna, druhého v polovině února.  

„Jsem nadšený, že mohu přivítat Louise a Antonia do našeho týmu a v naší první sezoně v šampionátu FIA Formule 2 spolupracovat s jezdeckou akademií Ferrari. Oba piloti udělali dobrý dojem ve své nováčkovské sezoně  v roce 2017 a v průběhu roku se viditelně zlepšovali. Jsem přesvědčen, že budou moci této zkušenosti využít v roce 2018 a budou schopni bojovat na špici tradičně silného pole formule 2,“ uvedl majitel týmu Antonín Charouz.