Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Blomqvistova opožděná premiéra

Blomqvistova opožděná premiéra

Kobajaši u Andrettiho nezůstane

Tým Andretti oznámil, že v příští e-prix v marockém Marrákéši za něj pojede Tom Blomqvist. Účinkování Kamuje Kobajašiho ve Formuli E tak zůstane omezeno na účast v úvodním podniku v Hong Kongu.

Právě na základě dobrého výkonu, který v něm bývalý jezdec F1 předvedl, projevila stáj zájem o další spolupráci. Nakonec ovšem podle očekávání zapracoval vliv BMW, jehož prodlouženou rukou tým je.

Blomqvist je u BMW pod smlouvou a byl také před sezonou nahlášen jako Andrettiho kmenový pilot. Kobajaši se v Číně svezl za peníze svých japonských sponzorů. Na to bavorská automobilka kývla, dále nicméně ustupovat nehodlá. „Potěšilo nás, že v Marrákéši se na start postaví dva naši tovární jezdci Tom Blomqvist a Antonio Felix da Costa,“ uvedl šéf BMW Motorsportu Jens Marquart. „Jsme přesvědčení, že Tom se v sérii rychle aklimatizuje a bude po boku Antonia konkurenceschopný.“

Čtyřiadvacetiletý Blomqvist až dosud závodil v DTM, pro příští rok v něm ale pro něj nezbylo místo. Je synem švédské rallyové legendy Stiga Blomqvista, mistra světa z roku 1984. On sám se však narodil ve Velké Británii a také ji reprezentuje.