Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg živí naději na obnovení přátelství s Hamiltonem

Rosberg živí naději na obnovení přátelství s Hamiltonem

Ten neskrývá, že nemá žádný zájem

Tak co, budou opět kamarádit? Příběh o přátelství dvou chlapců, jednoho bohatého z Monaka a druhého z anglického Stevenage, které se rozpadlo krátce po tom, co se jim splnil sen a stali se týmovými kolegy v F1, se už trochu omrzel. Monačan Nico Rosberg se přesto neubránil otázce tvrdohlavých novinářů, zda plánuje své přátelství s Lewisem Hamiltonem obnovit, když už přes rok nezávodí v F1 a přišel i o status úřadujícího šampiona.

"Dříve jsme byli skvělými přáteli a jednou se to může vrátit, opět jimi můžeme být," odvětil trochu vyhýbavě Rosberg. "Už nejsme rivalové, už sem nepatřím, takže nevidím důvod, proč bychom spolu časem nemohli opět dobře vycházet."

Lewis Hamilton, v podstatě Rosbergův soused, jelikož již několik let má trvalý pobyt ve stejné budově v daňovém ráji pro nejbohatší, ale na nějaké obnovování starých přátelství kašle.

"S Nikem jsem naposled mluvil v Japonsku, ale nemíním vynaložit žádnou energii na obnovení našeho přátelského vztahu," řekl Hamilton pro německé noviny Stuttgarter Zeitung.

Brit během tohoto roku několikrát veřejně mluvil o tom, jaká je v týmu Mercedes příjemná atmosféra, když je v něm místo Rosberga Valtteri Bottas. Na každým rokem houstnoucí atmosféru v týmu nerad vzpomíná i nevýkonný ředitel Niki Lauda.

"Bylo to tak špatné, že se ráno ani nepozdravili," prozradil Rakušan.