Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Takto si Alonso představuje dovolenou

Takto si Alonso představuje dovolenou

Po náročné sezóně si nejlépe odpočine na čtyřech kolech

Jak si může jezdec F1 po sezoně nejlépe odpočinout od závodění? Romain Grosjean posílá pozdravy z lyžování ve švýcarských Alpách, zatímco Lewise Hamiltona byste mohli vidět na snowboardu, pokud byste v těchto dnech zavítali do amerického Colorada. Ale Fernando Alonso si od F1 nejlépe odpočine tak, že závodí někde jinde.

Jakoby nestačilo, že dvojnásobný mistr světa se po sezoně připravuje na první účast v lednovém závodě Rolex 24 at Daytona. On si těsně před Vánocemi zaletí do Dubaje, aby se tam zúčastnil 24hodinového závodu motokár. Necestoval sám, ale s celým vlastním týmem FA Racing, přičemž sám si vyhradil startovní číslo 14, které používá i v F1. Doprovázeli ho bývalý jezdec F1 Pedro de la Rosa, motokárový specialista David Vidales a jeho kamarád Angel Burgueno.

Alonso pro svůj tým v Nations Cupu téměř vybojoval pole position, jenže ke konečnému dobrému výsledku to nepomohlo. FA Racing skončil až na desátém místě, celých šest kol za vítězným týmem CG Racing Pro. Avšak pro většinu španělského týmu to byl pouze výlet do teplých krajů a pro všechny své fanoušky udělali veselou společnou fotografii.