Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Carlos Muňoz pojede Indy500 za Andretti Autosport

Carlos Muňoz pojede Indy500 za Andretti Autosport

V minulosti byl v závodě dvakrát druhý

Poté, co opustil tým A. J. Foyta, našel si Carlos Muňoz nové místo. Tedy zatím jen na jeden závod, za to ale na ten nejdůležitější. Andretti Autosport jej v pondělí potvrdil coby už šestého pilota, kterého nasadí do závodu 500 mil Indianapolisu.

Pro Muňoze to bude šestý start ve slavném závodě a pátý za tým Michaela Andrettiho. Právě ve Staré cihelně Muňoz v roce 2013 debutoval a hned z toho bylo druhé místo. Blízko vítězství byl i v roce 2016. Na konci loňské sezony jej ale Andretti propustil. Muňoz si našel místo u Foyta, tam ale vydržel jen sezonu.

„Bavili jsme se o Indy500 na svatbě Marka Andrettiho,“ řekl Muňoz webu Racer.com. „Michael a viceprezident týmu JF Thormann řekli, že mají šestý vůz, který si připravují sami, a mně se líbila myšlenka, že to zvládnou bez podpory další stáje. Řekli: Máme pro tebe dobrý tým, dobrého inženýra a dobré sponzory, kteří hodně pomohou. Bavili jsme se o tom a já to podepsal,“ prozradil Muňoz.

Přiznal také, že se obával, že o místo přijde, když se objevila zpráva, že se v Indianapolisu chce s kariérou rozloučit Danica Patricková. „Měl jsem strach, když Danica Patricková řekla, že chce jet Indy500. Říkala, že má na to rozpočet, ale tým mě uklidnil, abych se nebál. Myslím, že se týmu ozvala, ale oni ji odmítli,“ mysli si Muňoz.

Andretti Autosport vyhrál poslední dva ročníky Indy500, loňský s Alexanderem Rossi, letos se radoval Takuma Sató. Kromě Ryana Hunter-Reaye, Alexandera Rossiho, Marka Andrettiho a Zacha Veache stáj už potvrdila v pátém voze Stefana Wilsona.

„Jsme nadšení, že budeme mít Carlose zpět v našem autě na Indy500. Nikdo nemůže popřít, že se mu v Indianapolisu daří. Dvakrát skončil druhý, což povzbudilo jeho odhodlání dostat se do victory lane. Už si vybudoval vztah se stájovými kolegy a většinou našich lidí. Takže to bude snadné pro náš šestý vůz, až poprvé vyjede na trať,“ myslí si Michael Andretti.

Pro Muňoze je to zatím jediný potvrzený závod v nadcházející sezoně. Rád by získal práci v americkém šampionátu sportovních vozů, byť přiznává, že dobrá místa v prototypech rychle mizí.