Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tajný Santa řádil ve F1

Tajný Santa řádil ve F1

Chcete vědět, čím se obdarovali závodníci?

Formule 1 uspořádala akci "Tajný Santa". Nejlepší piloti světa si navzájem koupili vánoční dárky, které pak byly předány před televizní kamerou v Abú Zabí. Pár jich smrdělo duty-free obchodem některého z mezinárodních letišť, které jezdci F1 tak důvěrně znají. S pochopením se nesetkala ani plechovka sardinek věnována Maxem Verstappenem Valtterimu Bottasovi, ale našly se i hezké dárky.

Carlos Sainz si lámal hlavu, co koupit nejbohatšímu sportovci F1 i celé Británie. Nic ho nenapadlo, ale Hamiltonův věrný společník Roscoe dostal kostým Santova elfa. Mistru světa pak po rozbalení dárku chvilku trvalo, než pochopil, že cingrlata patří na psí krk, ne na jeho zápěstí.

Sainz se stěhuje z Itálie do blízkosti anglické základny týmu Renault, proto dostal průvodce Londýnem. Kevin Magnussen byl obdarován průvodcem Ruskem. Proč? Brazilci Felipemu Massovi neuniklo, že Dánsko se kvalifikovalo na mistrovství světa ve fotbale 2018. Massovi, jenž opouští svět F1, tajný Santa Lewis nadělil základní výbavu pro penzistu v zácviku.

Romain Grosjean s manželkou letos vydali kuchařskou knihu, takže Brendon Hartley dostal totéž, co asi většina jejich příbuzných a přátel. Vaflovač byl darován rovnou dvakrát. Jedna pomůcka na přípravu tradičního belgického pokrmu putovala od Stoffela Vandoornea k Romainu Grosjeanovi, jiná od Lanceho Strolla k Stoffelu Vandoorneovi. Belgický závodník se bohužel vaflí zřejmě v dětství přejedl.

Strollovi ani nemusel nikdo říkat, že plyšové opice a banán jsou od Estebana Ocona. Francouz vyhrál evropský šampionát F3 v roce 2014, Kanaďan v roce 2016 a mechanici týmu Prema měli oba za "opičky". Force India je od letošního roku rozkošně růžová, proto Ocon dostal od Pascala Wehrleina čepici ala růžový panter. Růžové dárky si vzájemně poslali i bývalí týmoví kolegové Sergio Pérez s Nikem Hülkenbergem.

Daniel Ricciardo, nevařící Australan s italskými kořeny, jenž prý usiluje o místo u Ferrari, dostal sáček těstovin. Fernando Alonso daroval Verstappenovi kšiltovku z kolekce své vlastní módní značky a v taštičce od Ricciarda objevil ponožky.

K videu chráněnému na YouTube autorskými právy se dostanete prostřednictvím tohoto odkazu: