Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Formuli E si vyzkouší další Němec

Formuli E si vyzkouší další Němec

Dragon vysílá do testů v Maroku Günthera

V rámci testů Formule E v neděli 14. ledna 2018 v Marrákéši se představí i německý talent Maximilian Günther. Svezení mu nabídla stáj Dragon, vedená Jayem Penskem.

O rodákovi z horského Oberstdorfu se dá mluvit jako o věčně druhém. Stříbrnou příčku obsadil dvakrát v šampionátu ADAC Formel Masters (2013, 2014) a v roce 2016 i v evropské F3. Letos měl ve stejném seriálu skvělý start a v jednu chvíli se jevil jako vážný uchazeč o titul. Druhá polovina sezony mu ale hrubě nevyšla a byl předstižen nejen suverénním Landem Norrisem, ale nakonec i Joelem Erikssonem. Smluvně patří Mercedesu, který ho využíval jako vývojového jezdce pro DTM.

Už mně vzali míru na sedačku a při této příležitosti jsem byl týmem velmi srdečně přijat. Formule E je pro mě novou výzvou. Hlavně energetický management je hodně komplexní záležitostí a klade na závodníka vysoké nároky. Budu se snažit co nejlépe připravit. Doufám, že ve mně vloženou důvěru nezklamu,“ prohlásil dvacetiletý pilot, který už má za sebou i testování ve F2.