Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

BMW už soustřeďuje síly na příští sezonu

BMW už soustřeďuje síly na příští sezonu

Andretti musí tu současnou nějak přečkat

Soužití dvou partnerů se neobejde bez oboustranných kompromisů. Platí to jak v osobním životě, tak třeba i v automobilovém sportu.

Závodní stáj chce dosahovat co nejlepších výsledků okamžitě, v pozadí za ní stojící automobilka ale spíše myslí na to, že do příští sezony šampionátu už nastoupí pod svým vlastním jménem. Přesně v takové poloze se právě nachází vztah mezi Andrettim a BMW ve Formuli E.

V současnosti jsme týmu poskytli na plný úvazek tři naše zaměstnance. Nepopírám ale, že těžiště naší práce je doma v Mnichově, kde vyvíjíme pohonné ústrojí pro pátý ročník seriálu. Oba programy běží paralelně,“ přiznává dvoukolejnost šéf BMW Motorsportu Jens Marquart. „To je veliká výzva a myslím si, že momentálně je to pro Michaela (Andrettiho) a lidi kolem něj o dost těžší než pro nás.“

Andretti Autosportu se ve Formuli E v poslední době opravdu nedaří. Minulá sezona za moc nestála a ani vstup do té aktuální nevyšel podle představ. Z Hong Kongu si odvezl všeho všudy osm bodů za jedno šesté místo. „Samozřejmě doufám, že máme na víc. Reálným cílem je podle mě umístění v top 5 v hodnocení týmů. A snad vyjde nějaké to pódium,“ přeje si Michael Andretti, který si přesto spolupráci s bavorským výrobcem pochvaluje: „OK, naše filozofie jsou trochu odlišné, ale v konečném důsledku jsme všichni závodníci. Hovoříme stejnou řečí.