Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Scuderia se moc nezmění, chválí Turrini

Scuderia se moc nezmění, chválí Turrini

Blýská se na lepší časy?

"Když nevyhrají, zpravidla začnou panikařit," citovaly nedávno noviny Sonntagsblick Bernieho Ecclestonea. U Ferrari opravdu nejsou personální změny ničím neobvyklým. Minulé léto z týmu bez pořádného vysvětlení odešel technický ředitel James Allison a potichu ho následoval i šéfaerodynamik Dirk de Beer. Letos nás Ferrari překvapilo výměnou na postu šéfdesignera motorů, který měl podle vedení automobilky udělat přirozený krok své kariéry. Jenže později přišla zpráva, že Lorenzo Sassi nechce pracovat mimo F1 a po podání výpovědi míří k Mercedesu.

A to jsou pouze největší změny od velkého personálního zemětřesení v roce 2014, během kterého se u Scuderie stihli vystřídat tři šéfové (Stefano Domenicali, Marco Mattiacci a Maurizio Arrivabene). Není divu, že Leo Turrini, žurnalistický expert na Ferrari, s radostí prozradil, že technický tým se před sezonou 2018 téměř nezmění i navzdory neúspěšnému boji o mistrovský titul.

"Nemám rád revoluce a žádná se nechystá," napsal Turrini. "(Simone) Resta pokračuje v navrhování vozu a já doufám, že mu pomáhá penzista (Rory) Byrne. (Enrico) Cardile se postará o aerodynamiku a (Corrado) Iotti o pohonnou jednotku. Diego Ioverno, velmi dobrý traťový manažer, se přesouvá do interní funkce a jeho kompetence převezme Jock Clear. Tohle je tým pro sezonu 2018. Nevím, jestli je to tým snů, ale jistě bude chtít zvítězit."