Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo musí zlepšit kvalifikace

Ricciardo musí zlepšit kvalifikace

Vedle Kvjata se nemusel až tak snažit

V roce 2014 byl Daniel Ricciardo v kvalifikacích rychlejší než jeho tehdejší týmový kolega Sebastian Vettel a převahu si zachoval, i když měl po boku Daniila Kvjata. Nic na tom nezměnil ani rok 2016, během kterého byl Kvjat nahrazen Maxem Verstappenem. Jenže letos souboj s mladíkem prohrál v poměru 7:13, přičemž Verstappen byl třikrát v první startovní řadě a Ricciardovým maximem bylo třetí místo. Asi tedy snadno uhodnete jeho novoroční předsevzetí.

"Nemohu popřít, že Max byl tento rok v kvalifikacích častěji lepší než horší. Přitom kvalifikace vždycky byla mou silnou zbraní," řekl Australan v rozhovoru pro oficiální webovou stránku Red Bullu. "Takže ano, rozhodně chci zlepšit kvalifikace. Prvním krokem bude pochopit, co jsem letos nedělal tak dobře jako loni. I když je to pouze polovina desetiny sekundy, může rozhodnout o tom, kdo bude stát na pole position, a to zase může rozhodnout o mistru světa.

Bojujeme o každý centimetr a tak to má být! Myslím si, že Max stejně jako já cítil, že jakákoliv chyba automaticky znamená horší pozici. Předtím, vedle jinývh týmových kolegů, jsem měl určitou šanci dostat se na lepší místo, i když jsem tu a tam udělal malou chybičku. Ale to je minulost, navzájem se držíme pod neustálým tlakem."

Po ukončení vítězné šňůry v roce 2014 a rozhádaní se s Renaultem v roce 2015 měla být sezona 2016 přechodná a v roce 2017 se už mělo bojovat o titul. I nový motor Renaultu však měl své mouchy, zatímco aerodynamika vozu RB13 na začátku sezony nefungovala na trati tak dobře jako ve větrném tunelu.

"Rád bych se vyhnul přehnaným očekáváním. Nenávidím tu frázi, ale tento rok probíhal vývoj v úžasném tempu, rychleji než kdykoli jindy. Proto je těžké si představit, že na začátku příštího roku budeme zahnáni někam do kouta."