Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff zvažuje vytvoření B-týmu

Wolff zvažuje vytvoření B-týmu

Nechce zůstat pozadu za Ferrari

Toto Wolff potvrdil, že Mercedes možná bude následovat příkladu Ferrari a vytvoří alianci s některým ze soukromých týmů F1.

Slovní spojení "technický partner" se v F1 začalo skloňovat, když Gene Haas oznámil spolupráci svého týmu s továrnou v Maranellu. Avšak zdá se, že tento vztah zůstává v mezích výměny technické podpory za finanční prostředky z rozpočtu Haas Automation. Konkurence Ferrari ale zpozorněla, když Sauber oznámil přejmenování na Alfa Romeo Sauber a angažoval Charlese Leclerka na místo závodního jezdce a Antonia Giovinazziho na post testovacího pilota.

"Myslím si, že to byl od Sergia Marchionneho a Maurizia (Arrivabeneho) velmi chytrý tah," řekl šéf Mercedesu v rozhovoru pro ESPN. "Nastartovali dobrý vztah s Haasem, což pomohlo jemu i Ferrari, a to, co teď dělají se Sauberem, je hodně vizionářské. Ve Fredovi (Vasseurovi) má pak druhá strana šéfa týmu, který rozumí byznysu. Taková aliance pro nás může být potenciálně nebezpečná."

Wolff má jako sportovní ředitel automobilky Mercedes na starosti i její juniorský program. Jenže pro mladé talentované jezdce nemá připravený pevný předposlední schůdek na cestě do velkého týmu, nemá pro ně stálé místo v malé stáji, jakými jsou Sauber nebo Toro Rosso. Ještě loni vypadala nadějně spolupráce s Manorem, jenže ten zkrachoval a Mercedes nyní dodává své pohonné jednotky pouze týmům Williams a Force India.

"Uvažujeme o této možnosti. Není to tak jednoduché, protože to chcete provést, aniž by spolupráce s jiným týmem zároveň odváděla pozornost organizace od jejího vlastního cíle. Nejen my přicházíme se zajímavými nápady a už jsme na tohle téma diskutovali, avšak nic není dohodnuto.