Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mick Schumacher prý zůstane v F3

Mick Schumacher prý zůstane v F3

Bývalý inženýr jeho otce si občas splete jména

Mick Schumacher to v motorsportu nemá lehké. Jeho neúspěchy jsou sledovány a rozebírány detailněji než problémy kteréhokoliv z jeho soupeřů. Pouze stručně si proto připomeňme, že syn sedminásobného mistra světa loni skončil v evropském šampionátu F3 na 12. místě, což je po jeho předloňských úspěších v F4 trochu zklamáním. Osmnáctiletý jezdec ale nemusí nikam spěchat a podle La Gazzetta dello Sport tak ani nečiní. Údajně se už s italským týmem Prema dohodl na pokračování kontraktu, ačkoli s jeho jménem a zázemím by jistě nebyl problém s financováním postupu do F2.

Mladého Schumachera už dva roky kaučuje jeden z bývalých inženýrů jeho otce a někdejší šéf programu Ferrari pro mladé jezdce Luca Baldisserri, jenž na sebe prozradil, že občas poplete jejich jména.

"Dojalo mě, že mohu pracovat s Michaelovým synem. V mnohém mi připomíná jeho otce, dokonce jsem mu párkrát řekl Michaeli, když jsem s ním mluvil přes vysílačku," řekl Baldisserri.

Zatímco svět vítal nový rok 2018, rodina Michaela Schumachera se musela smířit s tím, že od jeho nehody v Alpách uplynuly už celé čtyři roky. Sabine Kehmová, kterou Corinna Schumacherová ponechala ve funkci manažerky, se při této příležitosti pokusila vysvětlit, proč se s veřejností nepodělí o detaily Schumacherova zdravotního stavu.

"Před nehodou mi řekl: Už mi nevolej kvůli dalším plánům, chci se vytratit. Bylo to jeho tajné přání. Proto o něm teď nic neprozradím," řekla Kehmová v rozhovoru pro L'Equipe.