Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Nicholas Latifi novým testovacím jezdcem týmu Force India

Nicholas Latifi novým testovacím jezdcem týmu Force India

Opět se posadí za volant vozu F1

Dvaadvacetiletému Kanaďanovi se podařilo získat místo testovacího jezdce Force India, čtvrtého nejlepšího týmu loňské sezony.

"Jsem nadšený. Sahara Force India je týmem, který v posledních letech neustálé zlepšoval svoje výkony a jsem hrdý, že se stanu součástí jednoho z příběhů o velkém úspěchu v F1," oznámil Latifi.

Jezdce v týmu přivítal jeho šéf a spoluvlastník, indický podnikatel Vidžaj Mallya. Ten ocenil jeho loňské výkony v F2 a prozradil, že ho čeká práce na simulátoru i aktivity během některých pátečních tréninků.

Latifiho výsledky ale nejsou zas tak oslnivé. Za uplynulých šest let získal dva poháry pro vítěze závodu, přičemž jeden v roce 2012, když ještě závodil v Italském šampionátu F3. Druhé vítězství však přišlo loni v F2 a k tomu přidal devět umístění na stupních vítězů. V konečném pořadí obsadil pěkné páté místo. Je však třeba zmínit i to, že s vozem této série se seznámil již v roce 2014 a získal s ním ve srovnání s konkurenty více zkušeností.

V roce 2017 byl Latifi testovacím jezdcem Renaultu a ambasadorem Inifiniti Canada. Spolu s ním k Renaultu přišly i sponzorské peníze od Royal Bank of Canada. Přestupem do týmu používajícího motory Mercedes pravděpodobně přijde o místo ambasadora značky spadající do aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, ale nemělo by nás překvapit, pokud se na voze VJM11 objeví loga kanadské banky. Force India v posledních letech občas nechala v prvním tréninku před velkou cenou jezdit Alfonsa Celise mladšího, který ale nesplňuje nová kritéria pro udělení "páteční licence", bez které se seance nesmí zúčastnit.