Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar si letos vyzkouší také Rakušan René Binder

IndyCar si letos vyzkouší také Rakušan René Binder

Dva roky závodil za český tým ve formuli 3.5

Tým Juncos Racing potvrdil, že v příští sezoně za něj absolvuje čtyři závody rakouský závodník René Binder. U nového týmu se bude dělit o vůz s šampionem Indy Lights Kylem Kaiserem, který byl rovněž potvrzen na čtyři závody. Juncos má tak potvrzené piloty na osm závodů ze sedmnácti.

Sezonu začne v St. Petersburgu Binder, Kaiser pojede ve Phoenixu a Long Beach. Binder se za volant zase posadí na okruhu Barber Motorsports Park. Oba závody v Indianapolisu pojede Kaiser. Binder se pak představí v Torontu a na okruhu Mid-Ohio (závody 12 a 13).

Šestadvacetiletý rodák z Innsbrucku je synovcem bývalého pilota formule 1 Hanse Bindera. Odjel 72 závodů v GP2. Poslední dvě sezony závodil ve Formuli V8 3.5 za český tým Lotus, přičemž v roce 2017 čtyřikrát vyhrál.

Svůj zájem o místo v IndyCar projevil už během finálového víkendu loňské sezony, když navštívil padok IndyCar na okruhu Sonoma Raceway. „V IndyCar má každý závod speciální nádech. Každý závod může být jiný. Těším se na to. Kvůli závodění mám IndyCar rád. Je to velmi vyrovnaný šampionát. Tradiční okruhy plné nerovností, omezené únikové zóny a náročné závodní vozy bez posilovačů řízení ho dělají něčím speciálním,“ řekl Binder.

IndyCar nasadí do nové sezony vůz s přepracovaným aerolitem. Binder prozradil, že velmi důkladně sledoval, co na něj říkají piloti, kteří už měli možnost jej testovat. „Staré auto neznám, ale co jsem četl, jezdci o novém voze říkají, že je více nervózní, má míň přítlaku, je náročnější na řízení a že je to větší výzva,“ řekl.

Líbí se mu také okruhy, na kterých IndyCar závodí. „Jsou jiné oproti tratím, na kterých jsem závodil. Na okruzích jako St. Petersburg nebo Long Beach jsem vždy chtěl závodit. Je to ten typ okruhu, na němž není moc únikových zón, je hrbolatý. Mám je raději než některé tratě formule 1,“ dodal mladý Rakušan.

Ricardo Juncos, který vybudoval úspěšný tým v juniorských sériích, prozradil, že angažování Bindera je krokem k tomu, aby v příští sezoně mohla stáj nasadit jeden vůz do všech závodů. U Kaisera i Bindera je možné, že nakonec nezůstanou jen u čtyř podniků.

IndyCar si stáj vyzkoušela poprvé vloni, když nasadila dva vozy do Indy500. Pilotovali je Spencer Pigot a Sebastian Saavedra. Stejně jako v roce 2017 bude Juncos využívat motor Chevrolet. Auto bude mít startovní číslo 32.

„Mým cílem pro rok 2018 je, abychom odjeli tolik závodů, kolik to jen půjde. Zbývá ještě hodně věcí, které musíme zařídit, a je to velká výzva být v IndyCar. Ale je to jediná možná cesta a hodně nám to pomůže směrem k roku 2019 a k dalším sezonám,“ řekl Ricardo Juncos.