Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Místo Barnharta bude závody IndyCar řídit Novak

Místo Barnharta bude závody IndyCar řídit Novak

IndyCar má nového ředitele závodů

Dohlížet na dodržování pravidel během závodů IndyCar bude nový ředitel. Místo Briana Barnharta bude udělovat penalizace Kyle Novak, který zastával obdobný post v závodech sportovních vozů IMSA. Má zkušenosti i s americkými formulemi, když pracoval jako ředitel operací promotéra závodů Champ Cars v Clevelandu, Denveru a Houstonu a manažer pro logistiku Champ Cars.

Brian Barnhart, byť často kritizovaný a už jednou vyhozený, byl mnohými považovaný za nenahraditelného muže ve vedení IndyCar. Po loňské sezoně ale dal přednost nabídce stát se prezidentem nového týmu Harding Racing, který založili Mike Harding a Dennis Reinbold. V loňské sezoně odjela stáj tři závody a letos chce absolvovat celý seriál s Gabbym Chavesem v kokpitu.

„Během našeho intenzivního hledání nového ředitele závodů se jedno jméno objevovalo opakovaně, a to byl Kyle Novak,“ řekl prezident pro soutěžení a operace IndyCar Jay Frye. „Znali jsme práci, kterou Kyle v minulých letech odváděl. Potom, co jsme se s ním sešli, jsme nabyli jistotu, že by byl skvělou posilou pro náš tým. Kyle má před sebou skvělou budoucnost a jsme nadšení, že bude součástí IndyCar.“

Šestatřicetiletý právník byl u IMSA tři roky, během nichž byl ředitelem závodů sérií Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Porsche GT3 Cup Challenge a v poslední sezoně Continental Tire SportCar Challenge. U hlavní série WeatherTech SportsCar Championship byl Novak vloni jedním ze stevardů.

Společně s Novakem bude závody rozhodovat tříčlenný tým složený z bývalého šéfa závodní divize Fordu Dana Davise a někdejších pilotů IndyCar Maxe Papise a Arieho Luyendyka.

Podle webu Racer.com byl jedním z adeptů na Barnhartovo místo také Beaux Barfield, který stejnou funkci vykonával v letech 2012 až 2014. Pak se Barfield vrátil do IMSA a pracoval coby ředitel závodů hlavní série WeatherTech. Některé týmy lobbovaly za to, aby se jej IndyCar pokusila přetáhnout zpátky. Barfield chce ale zůstat v IMSA.