Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na NASCAR Alonso nemá čas

Na NASCAR Alonso nemá čas

Možná se na závod někdy koukne v televizi...

Fernando Alonso usiluje o Trojkorunu motorsportu, ale v rámci přípravy se letos zúčastní i 24hodinového závodu na americkém okruhu Daytona. Vloni byl v Indianapolisu, tak kde v USA by ještě mohl předvést své schopnosti? Někdo mu podsunul hodně přitažlivou odpověď, vždyť na americkém kontinentu je jednoznačně nejpopulárnější NASCAR, oválové závodění v robustních speciálech.

"Tyto vozy potřebují unikátní jezdecký styl, který si osvojíte jedině dlouhým tréninkem a já nemám zas tolik volných víkendů," odpověděl španělský jezdec. "Po této čtyřiadvacetihodinovce se jistě na NASCAR podívám v TV, ale to bude můj první a poslední krok vstříc NASCAR. Prostřednictvím televizní obrazovky!"

Takže jaký je jeho skutečný plán?

"Samozřejmě se v první řadě a bez kompromisů soustředím na F1, kde chci získat třetí titul. S pohonnou jednotkou Renault bychom měli být opět schopni bojovat o nejvyšší příčky. Avšak součástí mých plánů jsou i klasiky, které nejsou v termínové kolizi s kalendářem F1. Tímto závodem vstoupím do světa vytrvalostních klání a doufám, že se mi to bude líbit, protože dalším cílem by mělo být Le Mans. Pokud by mi letos vyšlo Le Mans, příští rok bych se mohl vrátit do Indianapolisu."