Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen hodně vyspěl, uvědomuje si Ricciardo

Verstappen hodně vyspěl, uvědomuje si Ricciardo

Dokáže se omluvit a začal respektovat soupeře

Web Motorsport zajímalo, co Daniel Ricciardo po sezoně 2017 řekne o svém týmovém kolegovi. Australan loni nasbíral o 32 bodů více než nejmladší hvězda v historii F1, avšak měl i o něco méně technických poruch. Jejich nejkritičtějším společným momentem byla kolize v prvním kole Velké ceny Maďarska, po níž Ricciardo nazval manévr svého kolegy amatérským. Verstappen se mu večer po závodě údajně přišel omluvit i s nizozemským pivem.

"V Budapešti bylo hodně horko, byl to takový zatěžkávací test," řekl Ricciardo. "Naštěstí to zvládl, přišel za mnou s omluvou. Udělal, co bylo třeba. Díky tomu cítím, že je mezi námi vzájemný respekt. Max loni hodně vyspěl, na trati i mimo ni. Na trati byl citlivější, jeho manévry nebyly vyšetřovány tak často jako předloni. Také si myslím, že nyní více respektuje i ostatní soupeře."

Status quo by mohl už letos narušit boj o mistrovský titul. Vždyť nejlepší vůz v poli již u Red Bullu dokázal rozhádal Marka Webbera se Sebastianem Vettelem a v éře Mercedesu rozbít přátelství Nika Rosberga s Lewisem Hamiltonem.

"Nemyslím si, že to někdy necháme zajít tak daleko jako Lewis a Nico. To byla velmi výjimečná situace. Nejhorší, co se nám může stát, je ztráta vzájemného respektu. Když loni vyhrál závod, tak jsem uznal, že v ten víkend nebo v ten den byl lepší. Neměl jsem s tím problém, protože to byla pravda. Kdybych začal mluvit třeba o tom, že dostal lepší motor, tak by to ničemu nepomohlo, pouze bych dělal zbytečné dusno. Po prohře je třeba uznat kvality soupeře a pak se postarat o to, aby se už neopakovala."