Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso i v Daytoně nespokojený s vozem

Alonso i v Daytoně nespokojený s vozem

V kvalifikaci byl až dvanáctý

Fernando Alonso po skončení třídenního testu před závodem 24 hodin Daytony řekl, že tým United Autosports by měl najít způsob, jak z vozu vytěžit více rychlosti. To má být důvodem, proč se v kvalifikaci rozhodující o pořadí týmů v boxech nedostal do první desítky.

Alonsova slova se zdají být pravdivá, protože byl rychlejší než Bruno Senna v druhém voze týmu United Autosports a celkově nejrychlejší z jezdců ve vozech Ligier LMP2. Dvanácté místo z dvaceti prototypů ale zřejmě není tím, s čím dvojnásobný mistr světa chtěl jít do 24hodinového závodu.

"Stále probíhají malé změny a totéž platí i o rychlosti vozu," řekl Alonso. "Samozřejmě, byly to první dny, pouze testování, ale potřebujeme z vozu vydolovat více rychlosti, abychom byli konkurenceschopnější."

Třídennímu testu dominovaly vozy Cadillac DPi. Felipe Nasr byl v jednom z nich o 1,7 s rychlejší než Alonso a vyhrál kvalifikační trénink před třemi soupeři z jiných týmů, ale ve stejných vozech. Pozitivnější zprávou je, že Alonso na nejlepšího ze zbývajících konkurentů, tedy na páté místo, ztratil pouze půl sekundy. Španěla přitom překvapilo, že za volantem nestrávil zas tak mnoho času.

"Neodjel jsem moc kol, ale stále lepší než nic a teď se cítím být lépe připravený na závod. Byl to dobrý týden. Pracoval jsem s lidmi, s týmem, se svými kolegy a zvykal si na to, že je třeba se o všechno dělit, adaptovat se a dělat kompromisy, abychom byli všichni spokojeni. To bylo hlavním cílem tohoto víkendu a ten jsme splnili. To bylo pozitivní.

Největším překvapením je asi to, jak málo času jsme strávili ve voze. Tréninky nebyly dlouhé a přitom jsme se dělili o vůz, takže se nějaký čas ztratil při střídání jezdců a změnách nastavení. Nakonec každý odjel jen pár kol. To bylo asi největším překvapením, ale asi je to součástí této hry a za 24 hodin si vozu samozřejmě užijeme až dost."