Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn: F1 přežije i bez Ferrari!

Brawn: F1 přežije i bez Ferrari!

I nejoblíbenější tým se musí přizpůsobit pravidlům soutěže

Po pár varováních, směřujících od Ferrari k řediteli sportovních záležitostí F1 Rossu Brawnovi, je zde první hrozba namířená opačným směrem. Brawn opustil defenzivní postoje a nechal se slyšet, že pokud dojde k nejhoršímu, F1 přežije i bez Ferrari, tak jako přestálo ztrátu Lotusu, Brabhamu, Tyrrellu a dalších.

"Jsou součástí DNA F1 a my o ni nechceme přijít, ale musí to být za odpovídajících podmínek. Jsou zde určité meze. Musí to být v rámci toho, co je správné pro F1. Pouze doufám, že se do těchto mezí dokáží vejít," řekl Brawn, bývalý technický ředitel Ferrari, v rozhovoru pro Sky Sports F1.

"Formule 1 tu bude vždy, přežije nezávisle na týmech. Už jsme zažili odchod šampionů i pár tragédií, ale ona se potom vždycky zvedla a šlo se dál. F1 bude pokračovat nezávisle na tom, zda tady budu já, zda tady bude Liberty nebo zda tady bude Ferrari."

Je ale neoddiskutovatelné, že ztráta Ferrari by byla pro F1 bolestivá.

"Byli bychom lepší, kdyby se to stalo? Tak to si tedy nemyslím. Proto musíme spolu s Ferrari nalézt řešení, jenomže to musí být za správných podmínek. Nemůžeme přece fungovat tak, že uděláme vše, co bude nějaký tým chtít, ať už to bude Ferrari, Mercedes, Renault nebo jiný. Nemůžeme vést šampionát tak, jak to chce jeden tým."