Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India plánuje vlastní aerodynamický tunel

Force India plánuje vlastní aerodynamický tunel

Veškeré aktivity se soustředí v Silverstone

Force India hodlá v dohledné době přesunout veškeré svoje operace do základny týmu v Silverstone. V současnosti je stále odkázána na aerodynamický tunel Toyoty v Kolíně nad Rýnem.

Podle výrobního ředitele Otmara Szafnauera se „sestěhování“ dá očekávat v horizontu dvou až tří let. Znamená to zejména nutnost výstavby aerodynamického tunelu. Stáj má sice k dispozici vlastní zařízení v Brackley, jenže to je beznadějně zastaralé. V Kolíně je vítaným hostem, protože pomáhá vytěžovat tamní kapacitu. Je ale jasné, že to nemůže být trvalým řešením, už kvůli nemalým nákladům.

Rozsáhlou modernizací prochází rovněž samotná továrna v Silverstone. „Některé inovace jsou už prakticky hotové, jiné budou realizovány ve střednědobém horizontu,“ uvedl Szafnauer, který se netají tím, že všechno záleží na tom, jak se podaří naplnit rozpočet. Finanční situace organizace není již několik let v důsledku problémů jejích majitelů valná. Proto mají takový význam peníze, které Force India dostane za čtvrté místo v loňském Poháru konstruktérů.